Rotary NID 2015: Thomas in India

Wednesday, 4 March 2015
thomas poliothomas polio

Rotary strijdt al jaren om onze wereld polio-vrij te kunnen maken. India is nu ook een land dat zich sinds kort polio-vrij mag noemen, maar dit betekent niet dat het nu voorbij is. Kinderen moeten nog steeds ingeënt worden tegen polio om ervoor te zorgen dat het virus geen kans heeft om terug te keren.

Het National Immunization Day (NID) programma is een samenwerking tussen Rotary, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Unicef en de Indische overheid. Op die dag (en de daarop volgende week) worden in India 170 miljoen kinderen ingeënt tegen Polio door de inzet van 2.5 miljoen vrijwillige vaccinators. Een van die vrijwilligers dit jaar was Thomas Vanhove, een lid van onze RC Gent - Portus Ganda. Hij reisde samen met zijn vriendin en talloze andere vrijwilligers uit de BeLux districten 1620, 1630 en 2170 af naar New Delhi om zelf de vaccins te gaan toedienen.

Hieronder vinden jullie alvast een paar foto's van zijn ervaring, maar meer foto's en verhalen kunnen jullie terugvinden op de Facebook pagina (https://www.facebook.com/rotarynid2015).


Additional images

  • stephanie poliostephanie polio
  • polio vaccinpolio vaccin